Son Gönderiler

GÖRSEL SANATLAR
ŞİİR/VİDEO KÖŞESİ
GEZİ KÖŞESİ

23 Ocak 2019 Çarşamba

HAM MADDEDEN İŞLENMİŞ MADDEYE ORADAN DA ÜRÜN ÇALIŞMASINA GEÇİŞ


AĞAÇ KÜTÜĞÜNDEN ÜRÜN ŞEKLİNE GEÇENE KADAR OLAN İŞLEM BASAMAKLARI 1

Hammadde Nedir
Hammadde, endüstride bir ürün ya da yapının elde edilmesinde kullanılan gerekli bileşenlerin işlenip elde edilmesinden önceki durumudur. Bu terim çoğu zaman doğadan elde edilen ve henüz işlenmemiş ya da çok az işlem görmüş maddeleri belirtmek için kullanılır. Demir cevheri, kereste, ham petrol hammadeye örnek olabilecek materyallerdir.
İŞLENMİŞ MADDE: Bir doğal maddeninişlenip,şekillendirilerek oluşturulmuş maddeye işlenmiş madde denir. İŞLENMİŞ MADDEYE ÖRNEK: Tahta masa, kağıt,vazo, kaşık, yün veya ipek kumaş, odun.

Ürün nedir?

Ekonomide belirli bir malzeme ve insan hizmeti vererek meydana getirilen kullanılabilir yarı işlenmiş veya tamamlanmış madde. Ürün, yetiştirilen, yapılan ve bir yerden diğer bir yere taşınan şekillendirilmiş ticari eşyadır. Zirai, teknik üretim işlemi sonunda elde edilen bir ürün ayrıca pazarlanmak, kullanılmak üzere ticari gayelerle nakledilir. İnsan gücünün bir hizmet olarak belirli işlerde kullanılması da ürün olarak kabul edilebilir. Meclislerin çıkardığı kanunlar, insanların hizmetine sunulan bir nevi üründür. Ürün bir çalışmanın neticesidir. Dolayısıyla bir mal oluş fiyatı vardır. Hava, su, toprak gibi çok bulunan maddeler de bir nevi ürün gibi gözükürse de çoğu zaman parasız olduğu için ekonomik yönden ele alınmaz ve ürün kavramı içinde düşünülmezler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder