Son Gönderiler

GÖRSEL SANATLAR
ŞİİR/VİDEO KÖŞESİ
GEZİ KÖŞESİ

2 Ocak 2019 Çarşamba

MOZAİK ÇALIŞMALARI


ÖĞRENCİLERİMLE MOZAİK ÇALIŞMALARI YAPMAK OLDUKÇA KEYİFLİYDİ.

MOZAİK NEDİR? ÇALIŞMASI NASIL OLUR?

Sanatta mozaik; bir yüzeyin, farklı renklerdeki küçük parçacıkların yan yana getirilmesi yöntemiyle süslenmesi ve bu şekilde üretilmiş eserdir. Taş, cam, tuğla, metal veya deniz kabuğu gibi çok çeşitli malzemelerden mozaik yapılabilir.

Okulda, sınıf içinde yapımı kolay hazır ürün tercih edilebilir.Bir poşet içinde,yapıştırıcısı,zemini çizilmiş,kenarı çerçeveli içinde karelerin yerleriyle desenlerinin rengine kadar tüm ayrıntıları düşünülmüş obje poşet içinde bulunup,mozaik taşı olarak,desenin kareleri ebatında küp şeklinde kesilmiş,renkli tebeşirler,rahatlıkla yerleştirilip,yapıştırılması için cımbız.

Atölyede ise grup çalışması olarak,kontraplak üzerine yapılacak deseni çizdirdim.Renkli BTB taşlarının rahat yapılması için soğuk silikon kullanılabilir.Ancak ben tutkal,un karışımı ile tahta ve taş arasına kağıt yerleştirilerek te çalışmanın yapılabileceğini önerdim.İş bitiminde taşların aralarına derz dolgu malzemesi sürülüp,taşların yüzeyine çıkmış olanların üstleri  kurumadan nemli bezle temizlenmesi sağlanır.Çerçeveletilir.

Resimleri büyütüp detaylı bakmak için resimlerin üzerine tıklayınız.

×








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder