Son Gönderiler

GÖRSEL SANATLAR
ŞİİR/VİDEO KÖŞESİ
GEZİ KÖŞESİ

3 Şubat 2019 Pazar

KİTAP SAYFASI



Bir kitap sayfasında  kendini bulmak
Kendi adıma aldığım karar da gerek iş hayatı gerek ev hayatı ya da yetiştirmek zorunda olduğumuz yoğun iş temposundan çıktıktan sonra ne kadar da güzeldir kendinle kalabileceğin zamanlarda içselleştirdiğin
dünyana yolculuğun.
Kendini istedğin dünyada,istediğin yerde,istediğin hayalde bulunursun yazarın yönlendirmelerine rağmen.Eşsiz bir deryada aynı çıkış noktasına binaen.Tercihlerine,algılarına ya da görüp,öğrendiklerine göre yol alırsın milyonlarca yıldızın kainatta biçilen rolüne göre.
Kimi yıldız olur parıl parıl parlarken,kimi yıldız olup sönmeye yüz tutabilirsin.Bazen bir çekime esir olup,kayıp yokolmayı göze alabilir bazen de güneş gibi ışığını yansıtabilirsin eşsiz olmayı tercih ederek.Yüzünü güneşe çeviren ay olmak ta ayrıcalıktır yanlız olmadığını bilerek.Eninde sonunda ona uğrayıp gidecektir nasılsa yansımasıyla.
İnsanlar hayat koşuşturmacası ardından geriye dönüp bakabilmelidir etrafına.İz bırakmak nasıl bir duygudur diye.”İzim var mu acaba?”ardımda diye düşünerek.
Nereye gidersek gidelim.Nereye vararsak varalım.Sonunda yine kendi iç yolculuğumuz bizi ulaşmamız gereken yere götürecek.Hesapsız,sualsiz an içinde yaşadıklarımızı izleyerek.
Algıladığımız dünya sana hizmet etmekten hiç vazgeçmeyecek sen izin verdiğin sürece.Bazen koca koca şehir içinde kendini değerli ve vazgeçilmez hissedersin.Herkesin sana ihtiyacı olduğunu bilirsin.Yüreğinde bunu hissedersin üstelik.Ortalıktan biraz yokololunca anlarsın ki işler sensiz de yürüyor.Herkes üzerine düşeni zaten yapmakta.
O zaman biraz kaygısız olmayı biraz yok olmayı istersin ve başbaşa kalırsın kendinle.Binbir türlü sorular olmaksızın,düşünmeden sonsuzluğu hissetmek gerekir o an aslında.
İşte o an yüreğine dönerek,ruhunu serbest bırakmalısın.Özgürlüğüne açılan yerde...
                                                                                                           03.02.2019
                                                                                                              sew_de
"Ben kendi hesabıma ancak metropollerde yaşayabilirim."
"Senin yaşında insanı büyük şehirler çeker. Sonra an gelir, hayatın anlamını düşünmeye başlarsın. Niye varım? Ne yapmak için varım? Sorulara yanıt ararken o yere varamasan da yaklaşabilirsen şehrin önemi azalır, doğanın değeri artar."
"Nereye yaklaşabilirsen?"
"Görünür olanın ardına."
"Orası neresi Hakan?"
"Orası algıladığın dünyanın dışında, yüreğinde veya ruhunda bir yer."

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder